Vekerdy Tamás pszichológusnál jártunk

Vekerdy Tamás pszichológusnál jártunk februárban. Az Egerben - idén szeptemberben - induló Waldorf iskola kapcsán kérdeztük Őt iskolaválasztásról, egymástól eltérő szemléletű iskolákról, de főleg a waldorf iskolákról. A válaszain túl még egy kis útravalót is kaptunk Tőle.
Köszönjük Tanár Úr!

A beszélgetés 8 részben hallgatható meg az alábbi linkeken.

1. rész
Kinek jó a waldorf?
2014. szeptemberében a Waldorf Iskola megnyitja kapuit Egerben 1. és 2 osztályos kisdiákok számára. Milyen szempontokat vegyenek figyelembe iskolaválasztásnál a szülők? Kinek jó a waldorf? Jó-e az én gyerekemnek a waldorf? Erről kérdeztük Vekerdy Tamás pszichológust.

 

2. rész
Valóban kevesebbet tanulnak a waldorfos diákok?
Közismereti sáv, művészeti sáv, tevékenységi sáv ......azaz a fej, a szív és a kéz egységes iskolája.


3. rész
Értékes gondolatok a motivációról, és az intelligenciáról.


4. rész
Az értelmi és az érzelmi intelligencia fejlesztése. Milyen szerepet játszik az iskola ebben? Mi a feladata az iskolának? Milyen alapelveket alkalmazhat?


5. rész
Egy jó példa...
Elvárások, differenciált oktatás, gyerek-ismeret.....


6. rész
Mi a különbség a gyerekközpontú iskola és a tantervközpontú iskola között?


7. rész
Ebben a részben arról kérdeztük a Tanár urat, miért ragaszkodunk a megszokott iskolarendszerhez? Miért nem mernek, tudnak, akarnak változtatni a magyar közoktatásban?


8. rész
Intelmek és útravaló egy induló Waldorf iskolának. Általános embertanra van szükség, hogy ismerjük, milyen is a gyerek. A pedagógusok személyiségének fontossága és a közösség ereje, képessége, jelenléte fontos az együttműködéshez.
 

© 2019 www.egriwaldorf.hu
**GA**